Εβραίοι και Οικονομική Ζωή (Εβραίοι και Καπιταλισμός) | Βέρνερ Ζόμπαρτ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
€25.44
Current Stock:
Adding to cart… The item has been added

Ο Βέρνερ Ζόμπαρτ (Werner Sombart) είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της κλασσικής οικονομικής σκέψης και κοινωνιολογίας. Γεννημένος το 1863, δίδαξε τις πρωτότυπες θεωρίες του στα Πανεπιστήμια του Μπρεσλάου και του Βερολίνου.

Ο λόγος του είναι γόνιμος, ξεπερνώντας τον αποστειρωμένο τευτονικό ακαδημαϊσμό. Η διαπιστωτική οξύτητα του ματιού του θυμίζει τον Αριστοτέλη και οι πηγές που αξιοποιεί από την καθημερινή ζωή θεμελιώνουν μια κοινωνιολογία του εμπειρισμού – αντίδοτο στην εγγενή ροπή της αφαίρεσης.

Το έργο του «Οι Εβραίοι και η Οικονομική Ζωή» πρωτοεκδόθηκε το 1911 και δημιούργησε μεγάλη αίσθηση ως μια ολοκληρωμένη απάντηση στην μεθοδολογική απόπειρα του Μάξ Βέμπερ να αναδείξει ως καθοριστικές τις πνευματικές προϋποθέσεις της προτεσταντικής ηθικής στον σύγχρονο καπιταλισμό.

Έχοντας κυκλοφορήσει και με τον τίτλο «Εβραίοι και Καπιταλισμός» το κλασσικό έργο του Βέρνερ Ζόμπαρτ επανακυκλοφορεί σε σύγχρονη ψηφιακή στοιχειοθεσία, ελληνική μετάφραση του Ιωάννη Νασιούλα από την έκδοση του 1913 και κατατοπιστικό πρόλογο του ιδίου.

Οι Εβραίοι και η Οικονομική Ζωή (Εβραίοι και Καπιταλισμός). Βέρνερ Ζόμπαρτ. Πρώτη Έκδοση 1911. Πρόλογος-Μετάφραση: Ιωάννης Νασιούλας. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2019. Σελ 308